total

Barton Bendish village hall undergoes total renovation after it became ‘very tired’

A West Norfolk village hall is getting a massive revamp after ongoing issues included the floor starting to collapse.

Barton Bendish village hall is in the midst of building work as they spend hundreds of thousands of pounds on a total renovation, with support from a grant from the Freebridge Community Fund as well.

Chris Parsons, a trustee of the charity, said: “The village hall is really well used in this community and we suffered from a lack of capacity and also fairly poor performance of the building itself.

Barton Bendish Village Hall is being revamped. Picture: Freebridge
Barton Bendish Village Hall is being revamped. Picture: Freebridge

“There was no insulation, the heating caused a lot of problems, the floor itself started to collapse. It was getting very tired.”

Mr Parsons is an architect and designed the extension following a public consultation in which 100 per cent of respondents said they were in favour of work being carried out.



The trustee added: “People really wanted to keep the character of the existing building so we reused a lot of the original materials. We showed them two schemes – contemporary and traditional and the traditional option was chosen.”

The biggest change has been an extension to the side of the building which, as well as increasing the size of the hall, has also made the kitchen bigger. Improvements have been made to the disabled access as well.

Mr Parsons continued: “This is a very rural community and there are a lot of problems associated with rural isolation and loneliness – cultural isolation and social isolation in particular. And the trustees feel that the hall should be something that could help with these issues.

“There are lots of events that have used the hall in the past and we needed to ensure that those could continue, and if we could, offer

Continue Reading

21 Family Room Decorating Ideas, Ranging from a Quick Refresh to a Total Overhaul

The kitchen’s reign as the heart of the home has gone on long enough. This year, it’s time to reclaim your family room—or living room, den or whatever you call the space where your sofa and coziest armchair reside—as the ultimate hangout. Whether you’re looking for a quick refresh or a total overhaul, we’ve got the inspo you need. These family room decorating ideas run the gamut, with options for every skill level and style.

You should feel totally comfortable living in your living room, which is why Maydan Architects did some strategic splurging when designing this San Francisco home. “We selected a fabric for the sofa that can be cleaned easily. The floors are porcelain ceramic, which is almost indestructible and looks particularly elegant,” says founder and principal Mary Maydan. “By using high-end materials that are easy to clean and have excellent durability, we created a home with an elevated style that both children and parents can enjoy worry-free.”

Bold floral chairs aren’t just playful; they serve a subtle secret purpose: “I find that intricate, colorful patterns tend to hide spills and stains better than solid textiles,” says designer Emily Spanos of Emily June Designs.

If you’ve been staring at white shiplap walls for far too long and are desperate for a change, consider a total 180. Sherwin-Williams declared Urbane Bronze, a shade one designer referred to as “melted dark chocolate,” the 2021 Color of the Year for the way it instantly makes a space feel cozy and enveloping.

A sand-colored sofa may seem impossible when you have toddlers roaming the house, but it’s totally doable when it’s slipcovered. And slipcovered doesn’t have to equate grandma—or grandmillennial. For proof, just check out the Keane style Amber Lewis (aka Kristen Bell’s go-to designer) created for Anthropologie. You can’t deny that

Continue Reading

Harveys Lake Tahoe Completes Room Renovation As Part Of $41 Million Total Investment

The renowned resort now offers 519 redesigned guest rooms in the Tahoe Tower, in addition to the previously remodeled balcony suites in 2018, as well as the new Gordon Ramsay HELL’S KITCHEN Lake Tahoe

LAKE TAHOE, Nev., Oct. 5, 2020 /PRNewswire/ — Harveys Lake Tahoe Hotel & Casino has completed the renovation of all 519 guest rooms in the famed resort’s Tahoe Tower as part of a $41 million total property investment over the past two years. The tower’s balcony suites, with incredible views of the lake, were also remodeled in 2018.

(PRNewsfoto/Caesars Entertainment Inc.)
(PRNewsfoto/Caesars Entertainment Inc.)

* For high-res images, click here*

“First opened in 1944, Harveys Lake Tahoe is an iconic resort on the South Shore and continues to offer enhanced amenities for guests to enjoy, including the newly redesigned rooms,” said John Koster, senior vice president and general manager for Harrah’s and Harveys Lake Tahoe. “The completion of this major investment demonstrates our ongoing commitment to elevating guest experiences at our resorts and advancing the Lake Tahoe tourism economy.”

According to Las Vegas-based architect and designer DEZMOTIF Studios, the renovated Tahoe Tower rooms at Harveys provide guests with a comfortable, relaxing environment with a fresh and modern appeal. Inspired by nature and the seasons, the new rooms feature a spacious layout with the use of natural textures in a warm, neutral palette. Wood accents are contrasted by linen textures throughout the room. Additionally, the plush carpeting in a deep blue chevron pattern is reminiscent of the stunning lake waters, creating a sense of calmness to the space.

The redesigned bathroom provides the highest level of amenities for modern travelers, with neutral walls contrasted by dark quartz and dark metal accents that create a timeless and clean atmosphere. Guests may also unwind in a comfortable room

Continue Reading

Seagate completes total remodel of grand estate at Quail West

Seagate Development Group announced it has completed a total remodel of a nearly 6,000 square foot, two story grand estate residence at Quail West.  The project took a total of nine months to complete.  Seagate reimagined the spaces throughout the home and created an on-trend open-concept living environment.  Theory Design designed the home’s new interior design.  The project also entailed extensive exterior enhancements, including a new driveway, new landscaping, new landscaping lighting, a new roof, and a new exterior pool deck, including new waterline tile in the pool, installation of new pool equipment, and a re-designed outdoor kitchen area.



a large stone statue in front of a house: Seagate Development Group announced it has completed a total remodel of a nearly 6,000 square foot, two story grand estate residence at Quail West.


© Submitted
Seagate Development Group announced it has completed a total remodel of a nearly 6,000 square foot, two story grand estate residence at Quail West.

Inside, Seagate created a new feature wall in the great room to replace what was originally an outdated precast concrete fireplace that extended to the ceiling.  The new fireplace is outlined in black stone and features new, on-trend trim cladding that soars all the way to the ceiling.  A new sound system is now featured on the home’s first floor, including a subwoofer that is hidden in the ceiling of the adjoining great room and kitchen.  In the kitchen, new countertops, new cabinetry, a wet bar, and two wine refrigerators have transformed the space into an appealing gathering place while entertaining.

Loading...

Load Error

The entire residence was repainted, including the interior doors that were further enhanced with new door hardware.  New wood flooring, trim details, new lighting fixtures and switches, and new plumbing fixtures were installed throughout the home.  The study, including an existing custom bookcase, was repainted.  All new windows and French doors are found throughout the home.  A new railing was installed on the staircase leading to the second floor.  All six of

Continue Reading